Βρείτε το καλύτερο αντηλιακό ανάλογα με τον τύπο του δέρματος

Πώς να διαλέξεις το αντηλιακό σου!

Το ξέρουμε όλοι ότι η προστασία μας απέναντι στον ήλιο είναι να βάζουμε καθημερινά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντηλιακό, ανεξάρτητα από την εποχή στην όποια βρισκόμαστε. Αλλά φυσικά με τις πιο ηλιόλουστες και θερμότερες μέρες μπροστά μας, γινόμαστε όλοι λίγο πιο συνετοί στην χρήση του. Η αντηλιακή κρέμα έχει τη φήμη ότι αφήνει μια δυσάρεστη αίσθηση και λευκά κατάλοιπα, γι ‘αυτό τόσοι πολλοί δεν τη φορούν όλο το χρόνο και θυμούνται να βάλουν μόνο όταν βρίσκονται στη θάλασσα. Ευτυχώς με όλες τις προόδους που έχουν γίνει σε ότι αφορά τη φροντίδα της επιδερμίδας, δεν χρειάζεται να έχουμε καμία από αυτές τις ανησυχίες. Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα αντηλιακά είναι για όλους. Πολλοί τύποι SPF ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκες και για αυτό το λόγο τις συγκεντρώσαμε  εδώ για εσάς.

αντηλιακό 1

Αντηλιακό – Λιπαρό δέρμα

Οι λιπαρές επιδερμίδες, θα πρέπει να επιλέξουν μία ματ ύφη, έτσι ώστε να προστατεύσουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα τους. Εξάλλου το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε είναι το αντηλιακό σας να κάνει το δέρμα σας ακόμα πιο λιπαρό και «λαμπερό» από την γυαλάδα.

 Ξηρό δέρμα   

Στον αντίποδα του λιπαρού δέρματος βρίσκεται το ξηρό. Οι ξηρές επιδερμίδες λοιπόν θα πρέπει σίγουρα να αποφεύγουν οποιαδήποτε αντηλιακά διαθέτουν ματ υφές. Γιατί στον συγκεκριμένο τύπο δέρματος, αυτές κάνουν το δέρμα να δείχνει ακόμα πιο ξηρό και θαμπό.  Το καλύτερο που μπορείτε να επιλέξετε είναι μία πλούσια ενυδατική κρέμα με έναν υψηλό δείκτη SPF.

Κανονικό δέρμα

Το λεγόμενο φυσιολογικό δέρμα δεν έχει ιδιαιτέρες απαιτήσεις γιατί αυτή η μορφή του δέρματος μπορεί να ανεχτεί σχεδόν όλους τους τύπους προϊόντων που κυκλοφορούν. Ωστόσο και σε αυτή τη περίπτωση απαιτείται καλή προστασία και ένα αντηλιακό με δείκτη 30 είναι ότι πρέπει.

αντηλιακό πρόσωπο

Δέρμα με τάση ακμής

Το αντηλιακό μπορεί να έχει την τάση να «ανακατεύει» το δέρμα και να προκαλεί φλεγμονή. Είναι σημαντικό να λοιπόν να επιλέξετε έναν τύπο που είναι ειδικά σχεδιασμένος για να χειρίζεται σωστά το δέρμα με ακμή και να εμποδίζει την δημιουργία  ερεθισμών.

 Ώριμο δέρμα

Το ώριμο ή γερασμένο δέρμα χρειάζεται λίγη περισσότερη προστασία από τα υπόλοιπα. Για να αποφύγετε την γήρανση που προκαλείται ακόμα πιο γρήγορα με την έκθεση στο ήλιο, θα χρειαστείτε μια πλούσια φόρμουλα με δείκτη SPF τουλάχιστον 50 στη όποια θα συμπεριλαμβάνονται και αντιγηραντικές ιδιότητες.

αντηλιακό 3

Η χρήση του solarium,  1- 2 φορές, για ολιγόλεπτα session, πριν βγείτε στην παραλία προστατεύει την επιδερμίδα από το έντονο κάψιμο που προκαλεί ο ήλιος.

Εάν ετοιμάζεσαι για ένα καλοκαιρινό weekend, δες τα must προϊόντα που πρέπει να έχεις μαζί σου!