3 τρόποι για να αυξήσεις τα καλοκαιρινά έσοδα της επιχείρησής σου

Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να αυξήσεις τα καλοκαιρινά έσοδα σου;

Το καλοκαίρι έφτασε κι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ανανέωση κι αναβάθμιση του καταστήματός σου. Διάβασε παρακάτω 3 τρόπους για να αυξήσεις τα καλοκαιρινά έσοδα στην επιχείρηση σου!

1. Προσφορές σε καλοκαιρινά προϊόντα

Κάνε έκπτωση σε προϊόντα που οι πελάτες σου θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως σε προϊόντα μαλλιών με SPF που προστατεύουν το χρώμα από τον ήλιο και ενυδατώνουν, αλλά και προϊόντα after sun για το σώμα και το πρόσωπο! Για να αυξήσεις τις πωλήσεις σου μπορείς να:

Διαμορφώσεις τη βιτρίνα σου κι να ενημερώσεις τους υπαλλήλους σχετικά με την έκπτωση ώστε να την προωθούν στους πελάτες όσο τους εξυπηρετούν.

αυξήσεις τα καλοκαιρινά έσοδα

Μπορείς ακόμα να τους δείξεις, πώς να χρησιμοποιούν τα προϊόντα για να είναι περισσότερα αποτελεσματικά. Μην ξεχνάς πως μπορείς να τους δώσεις δειγματάκια για να τα δοκιμάσουν και μόνοι τους!

2. Εκπτώσεις σε καλοκαιρινές υπηρεσίες

Δημιούργησε πακέτα προσφορών για υπηρεσίες που κλείνουν οι πελάτες πιο συχνά την καλοκαιρινή περίοδο!

20% έκπτωση στο κούρεμα αν βάψουν τα μαλλιά τους 20% έκπτωση σε υπηρεσίες αποτρίχωσης 50% έκπτωση σε θεραπεία μαλλιών αν κουρέψουν τα μαλλιά τους

3. Ενημέρωσε τους πελάτες σου για όλα τα νέα trends του καλοκαιριού!

Το σημαντικό είναι να γνωρίζεις πράγματι όλες τις νέες τάσεις του καλοκαιριού και να μπορείς να ενημερώσεις του πελάτες σου σχετικά. Αν ο πελάτης φύγει ευχαριστημένος κι ανανεωμένος τότε σίγουρα θα μιλήσει για σένα στον περίγυρο του. Η διαφήμιση από στόμα σε στόμα είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ ότι φαντάζεσαι! Μίλα τους για το απόλυτο Balayage που έκανε η Jennifer Aniston ή για το μοντέρνο κούρεμα της Jennifer Lawrence. Προσπάθησε να βρεις celebrities με παρόμοια χαρακτηριστικά με την πελάτισσα κάθε φορά, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όντως κολακευτικό.

Ακόμα, μην ξεχνάς τη δύναμη των social media, των events και των blog για να προάγεις τη δουλειά σου. Τέλος, χρησιμοποίησε την επικοινωνία μέσω newsletter τόσο για να ενημερώσεις τους πελάτες σου για ότι καινούριο θα πρέπει να δοκιμάσουν, όσο και για να κρατήσεις την επικοινωνία ζωντανή ανάμεσα στις επισκέψεις τους!

Extra tip: Τώρα που οι μέρες μεγαλώνουν σκέψου μήπως θα ήταν καλή ιδέα να διευρύνεις λίγο το ωράριο σου! 😉