Ο Γιώργος Καρδαράς καταρρίπτει 9 μύθους για τα μαλλιά

O Γιώργος Καρδαράς έχει δημιουργήσει έναν πολύ ξεχωριστό χώρο ομορφιάς στην Αργυρούπολη, το Giorgos Kardaras Hair Workshop.

Aν είσαι από τους τυχερούς που το έχεις επισκεφτεί, σίγουρα η εμπειρία σου έχει μείνει αξέχαστη. Σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά προϊόντα Philip Martins, ο Γιώργος Καρδαράς κι η ομάδα του δίνουν μια τελείως νέα πνοή στα μαλλιά σου!

”Εκμεταλλευτήκαμε” λοιπόν τη συνεργασία μας μαζί του, για να μάθουμε όλη την αλήθεια πίσω από τους μύθους που κυκλοφορούν για τα μαλλιά μας.

Γιώργος Καρδαράς

Τα αυγά βοηθούν στην ενδυνάμωση των μαλλιών;

Σαν μάσκα μαλλιών δύσκολο, σαν τροφή που περιέχει βιταμίνες ναι.

Γιώργος Καρδαράς

Το συχνό κούρεμα κάνει τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Τα μαλλιά όσο πιο μακριά είναι τόσο πιο πολύ επιβραδύνεται η ανάπτυξη τους. Πολλές φορές η φθορά στα μήκη είναι μεγαλύτερη από το ρυθμό ανάπτυξης, άρα σίγουρα πρέπει να κόβουμε τα σημεία που έχουνε φθαρεί κάθε 2-2 1/2 μήνες. Η συχνότητα εξαρτάται από το ποσοστό της φθοράς και από το μήκος των μαλλιών.

Γιώργος Καρδαράς

Τα μαλλιά συνηθίζουν το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε συστηματικά;

Αν αυτό ισχύει θα πρέπει να το πούμε για όλα τα προϊόντα που βάζουμε στα μαλλιά μας. Μπορεί το σαμπουάν να σταματήσει να είναι όσο αποτελεσματικό ήταν, διότι τα μαλλιά μας και το δέρμα μας έχουν την τάση να προσαρμόζονται. Όταν νιώσουμε ότι δεν ”δουλεύει” πια, τότε το αλλάζουμε.

Γιώργος Καρδαράς

Όταν τραβάμε μία άσπρη τρίχα, φυτρώνουν περισσότερες;

Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η παρουσία λευκών τριχών εξαρτάται από την ηλικία και από το DNA μας.

Αν ξεβγάλεις τα μαλλιά σου με κρύο νερό, δε θα φριζάρουν και θα είναι πιο λαμπερά;

Σίγουρα το κρύο νερό τονώνει τα μαλλιά και το δέρμα, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου αυξάνεται η απώλεια μαλλιών;

Συνήθως το φθινόπωρο και την άνοιξη έχουμε μια αύξηση της απώλειας των μαλλιών. Αυτό βέβαια τείνει πια να ισχύει και τις υπόλοιπες εποχές με μια πιο ήπια εκδήλωση.

Αν πιάνεις τα μαλλιά σου κοτσίδα, πέφτουν πολλά περισσότερα μαλλιά;

Όσο πιο σφιχτή είναι η κοτσίδα τόσο περισσότερο οι ρίζες των μαλλιών ταλαιπωρούνται. Σαν αποτέλεσμα αυτό μπορεί να επιδεινώσει τα ήδη αδύναμα μαλλιά.

Γιώργος Καρδαράς

Yπάρχουν προϊόντα που βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Υπάρχουν προϊόντα όπως μάσκες που μειώνουν την φθορά στα μήκη των μαλλιών και προϊόντα που δυναμώνουν τις ρίζες. Σαν αποτέλεσμα έχουμε την πιο υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Γιώργος Καρδαράς

Αν έχεις λιπαρά μαλλιά τα έλαια απαγορεύονται;

Καλό είναι στις ρίζες των μαλλιών να αποφεύγονται τα έλαια. Αν όμως είναι απαραίτητα στα μήκη  γιατί είναι πολύ ξηρά, πολύ φθαρμένα ή χρειάζονται για να γίνει ασφαλέστερα το styling μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Γιώργος Καρδαράς

Αν έχεις κι άλλες απορίες, θέλεις να αλλάξεις στυλ ή χρειάζεσαι μια ανανέωση δεν έχεις παρά να κλείσεις το ραντεβού σου: https://bit.ly/2P3VMdc!