Πώς να αυξήσεις τον τζίρο σου στις 14 Φλεβάρη!

Συγκεντρώσαμε όλα όσα χρειάζεσαι για να αυξήσεις τον τζίρο σου τη φετινή μέρα των ερωτευμένων!

O Φεβρουάριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά σίγουρα στόχος κάθε επιχείρησης είναι με τις κατάλληλες κινήσεις να δει αύξηση στον τζίρο.

Ξέρεις πως η γιορτή αυτή είναι η δεύτερη ποιο κερδοφόρα για τις επιχειρήσεις ομορφιάς; Ακόμα, σύμφωνα με έρευνα ,το 3ο κατά σειρά δώρο που θα ήθελαν να λάβουν οι γυναίκες τη μέρα αυτή είναι θεραπείες σπα! Καταλαβαίνεις φυσικά το πλεονέκτημα που σου δίνει η επιλογή αυτή!

Η ίδια έρευνα έδειξε πως τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο κύριος στόχος είναι να δείξεις στον αγαπημένο σου πόσο νοιάζεσαι. Ίσως βέβαια, να έχει παραγίνει ντόρος πια με αυτή τη μέρα κι οι περισσότεροι να την κοροϊδεύουν. Παρόλ’ αυτά εσύ ως επαγγελματίας πρέπει να βρεις τον τρόπο το μάρκετινγκ κι οι προσφορές να μην είναι cheesy, αλλά ελκυστικές για τους πελάτες!

τζίρο

Συμβουλές μάρκετινγκ λοιπόν, για να φέρεις νέους πελάτες στο κατάστημα, να δείξεις στους πιστούς πόσο τους εκτιμάς και να αυξήσεις τη μέση τιμή απόδειξης κι ως εκ τούτου τον τζίρο!

  1. Tα social media σου είναι η online βιτρίνα του καταστήματος σου. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή για να οργανώσεις τι θα ανεβάσεις αυτές τις μέρες.  Δοκίμασε να κάνεις giveaways, quiz, διαγωνισμούς ακόμα κι ολόκληρα πακέτα προσφορών. Μπορείς να αφιερώσεις ολόκληρο τον Φεβρουάριο στους ερωτευμένους κι όχι να σταματήσεις μετά τις 14.
  2. Ζήτα e-mail αντί για likes ή σχόλια όταν κάνεις διαγωνισμούς, ώστε να αυξήσεις τη λίστα των πελατών στους οποίους μπορείς να στέλνεις newsletter. Χρειάζεται λίγο παραπάνω κόπος και προσπάθεια γι’ αυτό, αλλά θα δεις και πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με το Facebook, το newsletter πηγαίνει κατευθείαν στα εισερχόμενα του πελάτη κι αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες να το ανοίξει και να το διαβάσει. Φρόντισε παρόλ’ αυτά να στέλνεις προσωποποιημένα newsletter για να είναι αποτελεσματικά.
  3. Μην παραμελείς τους σταθερούς πελάτες σου στην προσπάθεια να προσελκύσεις νέους.

Να μερικές ιδέες για να τους φροντίσεις:

  • Δώστους ένα δώρο Αγίου Βαλεντίνου χωρίς να ζητήσεις κάτι σε αντάλλαγμα. Ζήτα από τους προμηθευτές σου να σε εφοδιάσουν με δείγματα ή δωρεάν θεραπείες και πρόσφερέ τους τα.
  • Στείλτους ένα e-mail, ευχαρίστησέ τους για την προτίμηση τους και ενημέρωσέ τους για εκπτωτικές Valentine υπηρεσίες, συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας.
  • Κάνε μια ξεχωριστή χειρονομία. Τι θα έλεγες να κάνεις μια έκπληξη στέλνοντας σοκολατάκια ή λουλούδια στους 5 top πελάτες σου; Μπορεί να είναι εκείνοι που επισκέπτονται το κατάστημά σου τον περισσότερο καιρό ή έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα. Αν υπολογίσεις τι έχουν αποφέρει σε τζίρο ίσως αυτή η κίνηση είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις!

τζίρο

4. Στόχευσε τους υπάρχοντες πελάτες σου όλο τον Φεβρουάριο, ενθαρρύνοντάς τους να φέρουν κάποιον δικό τους στην επιχείρηση. Δημιούργησε ένα δελεαστικό πακέτο προσφορών για τον Άγιο Βαλεντίνο που να μπορούν να αγοράσουν για το άλλο τους μισό. Προτίμησε αντί για κάποια γενική έκπτωση να προτείνεις συγκεκριμένες θεραπείες, ώστε να μην μειώσεις τον τζίρο σου. Ακόμα, μοίρασέ τους κάρτες και πες τους να τις δώσουν σε ”κάποιον που αγαπούν”. Η κάρτα θα έχει έκπτωση για τον νέο πελάτη κι επιβράβευση για τον υπάρχων. Όλοι κερδισμένοι!

5. Μην αφήσεις τους singles έξω από τις ενέργειες σου. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ίσως νιώθει λίγο μειονεκτικά στις 14 Φεβρουαρίου. Φρόντισέ τους! Δώστους ένα λόγο να γιορτάσουν αυτή τη μέρα και να νιώσουν όμορφα με τον εαυτό τους.

6. Δείξε πόσο ευαίσθητη είναι η επιχείρησή σου, μαζεύοντας λεφτά για καλό σκοπό όλο τον Φεβρουάριο. Αυτό θα σου δώσει πολλές marketing δυνατότητα να προωθήσεις το κατάστημά σου μέσω events για τη συγκέντρωση χρημάτων, του site, social media και των newsletter. 

H μέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα έρθει και θα φύγει. Εσύ όμως συνέχισε τις ενέργειες όλο τον Φεβρουάριο για να βγεις κερδισμένος από τον έρωτα!