Στρατηγική marketing 2020 για το κομμωτήριό σου!

marketing 2020 κομμωτήριό

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι! Ήρθε η στιγμή να κάνεις μία στρατηγική marketing 2020 για το κομμωτήριό σου. Ξεκινώντας τώρα, μπορείς να θέσεις τους στόχους για την ανάπτυξη της επιχείρησής σου το νέο χρόνο. Συγκεντρώσαμε 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις “έξυπνα” το πλάνο σου!

Βήμα 1: Κάνε τον απολογισμό του προηγούμενου έτους 

Δες τα στατιστικά του προηγούμενου χρόνου. Πρέπει να ξέρεις τι πήγε καλά και τι όχι πέρσι για να οργανώσεις σωστά το νέο χρόνο. Χρησιμοποίησε αυτές τις μετρήσεις ως βάση για να θέσεις τους νέους στόχους. Δες στα παρακάτω παραδείγματα τα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να προσέχεις κάθε χρόνο. 

  • Ο μέσος όρος των ραντεβού που έχεις κάθε μήνα 
  • Ο συνολικός αριθμός από τους πιστούς πελάτες που έχεις  
  • Έσοδα ανά μήνα και συνολικά έσοδα του έτους  

Βήμα 2Συγκέντρωσε τους νέους στόχους που θες να φτάσεις 

Χτίζοντας ένα πλάνο marketing χωρίς μετρήσιμους στόχους στο μυαλό σου δεν πρόκειται να έχειςτα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί έτσι δε θα μπορείς να γνωρίζεις εάν έχεις συναντήσει ή υπερβεί τους στόχους σου εκτός κι αν είναι συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι. Χρησιμοποίησε τα δεδομένα αποδοτικότητας που χρησιμοποίησες τον προηγούμενο χρόνο και όρισε μερικούς επιτεύξιμους στόχους για τον επόμενο χρόνο. 

Σου παραθέτουμε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα για να σε βοηθήσουμε: 

  • Θέλω να αυξήσω τα μηνιαία ραντεβού μου από______σε_____. 
  • Θέλω να αυξήσω τον αριθμό των πελατών μου από_____σε_____. 
  • Θέλω να αυξήσω τα ετήσια έσοδα από____σε_____. 

Όταν έχεις γραπτά αυτό που θες να πετύχεις, έχεις καλύτερη εικόνα για το πως θα το καταφέρεις. 

Βήμα 3: Δες πόσο budget διαθέτεις  

Πολύ σημαντικό είναι να υπολογίσεις από την αρχή το budget που θες να διαθέσεις. Ιδιαίτερα δύσκολο είναι πόσα θα δαπανήσεις στο κομμάτι του marketing για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Κατά γενικό κανόνα, πρέπει να δαπανήσεις τουλάχιστον το 5% των ακαθάριστων εσόδων για το marketing. Προκειμένου, να μεγαλώσεις την επιχείρησή σου, χρειάζεται να αυξήσεις το προϋπολογισμό του marketing από 10 σε 12% των ακαθάριστων εσόδων. Μόνο εσύ μπορείς να προσδιορίσειςεάν αυτό είναι ένα ρεαλιστικό νούμερο για την επιχείρησή σου. Αν όμως δε θες να διαθέσεις ένα ποσό αποκλειστικά για το marketing, χρειάζεται να επενδύσεις χρόνο σε μια καλή εικόνα της επιχείρησής σου στα social media. 

 Βήμα 4: Ξεκίνα τον προγραμματισμό  

Οργάνωσε το πλάνο για την επιχείρησή σου, με βάση τους μήνες που θες να αυξήσεις τις πωλήσεις σου για να κάνεις τις ανάλογες ενέργειες. Όταν γνωρίζεις τους μήνες που είναι λιγότερο αποδοτικοί και τους μήνες που είναι περισσότερο απαιτητικοί τότε μπορείς να σχεδιάσεις στρατηγικά τις προσφορές που θες να εφαρμόσεις.  

Την περίοδο που θες να διαθέσεις περιορισμένο budget, μια καλή ιδέα είναι να διατηρείς μία ενεργή παρουσία στα social media. Ξεκινώντας με ένα καλό ρυθμό και κάνοντας δημοσιεύσεις εβδομαδιαία ή καθημερινά, με δημιουργικό περιεχόμενο όπως “Το Makeover της Δευτέρας”. Σκοπός είναι να αυξήσεις την επισκεψιμότητα και το awareness για την επιχείρησή σου χωρίς να μπεις σε ιδιαίτερο κόστος ή κόπο. 

marketing 2020 κομμωτήριό


Χρειάζεσαι βοήθεια?! Ακολούθησε μας στο Facebook, Funkmartini Business, τη σελίδα που αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις ομορφιάς ή κάλεσε μας στο 216 2005275 | 216 200 5269.