Συμβουλές για κορίτσια με μακριά μαλλιά!

Μακριά Μαλλιά SOS!

Είναι δύσκολο να ζητάς συμβουλές και τα μυστικά της ομορφιάς τους – ακόμα πιο δύσκολη, όταν είστε ένας άγνωστος. Ευτυχώς για εμάς μερικοί τα λένε από μόνοι τους.  Έτσι μας γλιτώνουν από τον κόπο και μαθαίνουμε ότι χρειάζεται για να γίνουμε και εμείς ακόμα πιο όμορφες. Στη προκειμένη περίπτωση μαθαίνουμε πώς να έχουμε υπέροχα μακριά μαλλιά! Αν ακολουθήσετε  τις παρακάτω συμβουλές το λιγότερο που μπορεί να συμβεί είναι να σας ευγνωμονούν τα μαλλιά σας.

#1# Μην πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα

Τα κορίτσια με μακριά μαλλιά ξέρουν ότι το συχνό λούσιμο αφαιρεί πολύτιμα ελαία από την τρίχα και την οδηγεί στη ψαλίδα. Φροντίστε να λούζεστε κάθε δεύτερη μέρα ή ακόμα πιο πολύ αν το αντέχετε.

FEBRUARY (4)

#2# Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό

Αν τα μαλλιά σας είναι σε καλή κατάσταση, μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή η χρήση ενός σαμπουάν για βαθύ καθάρισμα, αντί για εκείνο που χρησιμοποιείτε τακτικά. Η χρήση του καθαριστικού προϊόντος θα βοηθήσει στο να καθαρίσουν οι πόροι του κεφαλιού με αποτέλεσμα να βγουν νέα υγιή μαλλιά, επίσης θα διεγείρει τη ροή του αίματος και θα τα κάνει να μεγαλώνουν γρηγορότερα. Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής πρέπει να γίνεται με  σταθερές κυκλικές κινήσεις.

#3# Χρησιμοποιήστε ένα “leave in conditioner”

Αρχικά θέλετε να κάνετε απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής, αλλά παράλληλα θα πρέπει να ενυδατώσετε σε βάθος τις άκρες. Δοκιμάστε λοιπόν ένα “leave in conditioner”για περίπου 60 δευτερόλεπτα (όχι στις ρίζες) και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Όχι μόνο θα ενισχύσει την ενυδάτωση αλλά θα  βελτιώσει και την ποιότητα των μαλλιών, επίσης δρα στον έλεγχο των ζημιών από το χτένισμα.

af531196366c0f0fb274011a0450e3ef

#4# Μείνετε μακριά από το ψαλίδι

Σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις, δεν είναι απαραίτητο να τα κόβετε ανά έξι εβδομάδες. Αν θέλετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν θα πρέπει να τα αφήσετε ελεύθερα όταν κοιμάστε και να ενυδατώνετε συχνά τις άκρες τους.

#5# Η μαξιλαροθήκη μετράει

Αυτή μπορεί να είναι μία λίγο ακριβή επιλογή, αλλά υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι λειτουργεί. Δοκιμάστε να αλλάξετε τις απλές θήκες με μεταξωτές, είναι καλύτερες γιατί  δημιουργούν πολύ μικρότερη τριβή στα μαλλιά, το οποίο σημαίνει λιγότερο σπάσιμο και πιθανότητα για ψαλίδα.

Εάν χρειάζεσαι μια πιο ενισχυμένη θεραπεία, εμπιστεύσου ένα από τα καλύτερα συνεργαζόμενα κομμωτήρια της Funkmartini!