Δωρεά μαλλιών: προϋποθέσεις και συνεργαζόμενα κομμωτήρια

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας πρόληψης κι ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Δυστυχώς, πρόκειται για την πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες σήμερα. Ωστόσο, αν η διάγνωσή του γίνει έγκαιρα, είναι θεραπεύσιμος! Επομένως, καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η σωστή ενημέρωση για όλα τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να υιοθετεί κάθε γυναίκα (αυτοεξέταση, μαστογραφία κλπ). Εξίσου σημαντική, όμως, είναι και η παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά για να ξεπεράσουν αυτή την ασθένεια. Η δωρεά μαλλιών μπορεί να είναι μια μικρή πράξη για εμάς, αλλά σημαίνει πάρα πολλά για όσες τα έχουν ανάγκη.

Στο άρθρο αυτό θα βρεις όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει να γνωρίζεις, αν θέλεις να δωρίσεις τα μαλλιά σου για τη δημιουργία περουκών. Επίσης, θα μάθεις ποια συνεργαζόμενα κομμωτήρια μπορείς να επισκεφτείς για τον σκοπό αυτό, κλείνοντας το ραντεβού σου online μέσω της Uala.

Δωρεά μαλλιών: προϋποθέσεις και συνεργαζόμενα κομμωτήρια

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη δωρεά μαλλιών;

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο γυναικών με Καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής», υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα μαλλιά σου, αν θέλεις να τα δωρίσεις για τη δημιουργία περούκας.

  • Μήκος τουλάχιστον 20 εκατοστά. Πιάσε τα μαλλιά σου σε αλογοουρά με ένα λαστιχάκι και μέτρησε το μήκος, ξεκινώντας ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι που συγκρατεί την αλογοουρά μέχρι τις άκρες.
  • Χωρίς οποιαδήποτε χημική επεξεργασία (πχ βαφή, ισιωτική, περμανάντ). Επιτρέπονται χρωμοσαμπουάν, φυτικές ή ημιμόνιμες βαφές. Ωστόσο, τα μαλλιά σου δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί ντεκαπάζ, μόνιμη βαφή ή άλλη χημική επεξεργασία, όπως κερατίνη.
  • Λιγότερο από 5% λευκές τρίχες. Φυσικά είναι δύσκολο να μετρήσεις το ποσοστό των άσπρων τριχών στο κεφάλι σου. Αρκεί να φροντίσεις τα μαλλιά προς δωρεά να μην είναι γκρίζα ή εντελώς λευκά.
  • Αποδεκτά τα σπαστά ή σγουρά μαλλιά. Για να μετρήσεις το μήκος τους, όμως, καλό είναι να τα ισιώσεις πρώτα.
  • Φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά μαλλιά, χωρίς προϊόντα styling.

Πώς θα αξιοποιηθούν τα μαλλιά που θα δωρίσεις;

Τα μαλλιά που συλλέγονται προωθούνται σε εταιρεία κατασκευής περουκών, όπου ζυγίζονται και υπολογίζεται η συνολική τους αξία.

Το «Άλμα Ζωής» επιδοτεί με το ποσό αυτό την παροχή περούκας για γυναίκες ασθενείς με καρκίνο που βρίσκονται σε στάδιο χημειοθεραπείας. Για τη διαδικασία αυτή τηρείται σειρά προτεραιότητας, με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Όσο περισσότερες κοτσίδες μαζεύονται, τόσο περισσότερες γυναίκες θα μπορέσουν να πάρουν την περούκα τους δωρεάν. Γι’ αυτό και η βοήθειά σου είναι τόσο σημαντική!

Δώρισε τα μαλλιά σου κλείνοντας online ραντεβού σε κομμωτήρια στην Uala

Εθελοντική δράση της Uala για δωρεά μαλλιών σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της ενημέρωσης, διοργανώνουμε φέτος την πρώτη εθελοντική μας δράση για όσες γυναίκες θέλουν να δωρίσουν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό! Από 18 μέχρι 30 Οκτωβρίου θα μπορείς να κλείνεις online ραντεβού για την υπηρεσία “Κούρεμα για δωρεά μαλλιών” χωρίς κόστος στις παρακάτω συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ομορφιάς:

Στην Αθήνα:

Στη Θεσσαλονίκη:

Πολύ σημαντικό: Είναι απαραίτητο τα μαλλιά σου να πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές για να πραγματοποιήσεις τη δωρεάν υπηρεσία.

Μετά το τέλος της ενέργειας, τα ίδια τα καταστήματα θα έρθουν σε επαφή με τον αρμόδιο φορέα για να αποστείλουν τις δωρεές μαλλιών που θα έχουν συγκεντρωθεί.

Ελπίζουμε να σε δούμε εκεί! 🎗️