Εδώ θα βρεις όλα τα μυστικά για απόλυτη χαλάρωση!

ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ Ή ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ!

Όλοι μας έχουμε συχνά ανάγκη από ένα μασάζ σώματος αλλά συχνά δεν γνωρίζουμε τον τύπο μασάζ που πρέπει να επιλέξουμε. Κάθε θεραπεία είναι συγκεκριμένη και προσφέρει διαφορετική προσέγγιση στην αναγέννηση του σώματος ή του πνεύματος.

Τι είναι όμως το μασάζ σώματος που τόσο συχνά ακούμε γύρω μας; “Μασάζ είναι ο συνδυασμός των ελεγχόμενων χειρισμών των χεριών μας (κυρίως αλλά όχι μόνο), των απαλών χτύπων και πιέσεων των διάφορων μυϊκών ομάδων του ανθρώπινου σώματος, οι οποίοι επιφέρουν στον δέκτη ανακούφιση από τον πόνο και το στρες, καθώς και μια γενικότερη αίσθησης ευεξίας και χαλάρωσης.

Οι τεχνικές χειρωνακτικού μασάζ σώματος διεγείρουν και αποτοξινώνουν απαλά τους ιστούς. Εάν ψάχνεις να αποδράσεις από το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας, ιδανικό είναι ένα ευεργετικό και χαλαρωτικό μασάζ σώματος από τα χέρια ενός έμπειρου και άρτια καταρτισμένου προσωπικού.

Ο συνδυασμός χαλαρωτικών μαλάξεων και της μεγάλης δύναμης που έλκουν απ’ την ίδια τη φύση τα αιθέρια έλαια, λειτουργεί καταλυτικά όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή. Αρκετά δημοφιλή είναι τα μασάζ σώματος κατά της κυτταρίτιδας, που εστιάζουν κυρίως σε σημεία που υπάρχει συσσωρευμένη κυτταρίτιδα, το Ayurvedic μασάζ, με απαραίτητη την χρήση ελαίων ή βοτάνων και το Deep Tissue μασάζ, ένα είδος μασάζ σώματος που εστιάζει στις βαθύτερες εκείνες μυικές ομάδες, που συνήθως είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσει ένας θεραπευτής με τις συνήθεις τεχνικές μάλαξης.  

Τέλος, το Σουηδικό μασάζ αποτελεί ίσως την πιο διαδεδομένη και δημοφιλή μορφή μασάζ στο δυτικό κόσμο. Θεωρείται μια ήπια μορφή μασάζ, που κατά περίπτωση μπορεί να γίνει και δυναμική.

Εσύ έχεις ακούσεις για μασάζ προσώπου; Άραγε σε τι ωφελεί;

To μασάζ προσώπου έχει ως σκοπό να διατηρήσει την τόνωση των μυών του προσώπου και του λαιμού, να προλάβει την εμφάνιση των αντιαισθητικών ρυτίδων και να επανορθώσει, όσο είναι δυνατόν, τις ήδη υπάρχουσες ζημιές.

Έχει πολλαπλά οφέλη γιατί το μασάζ προσώπου ξεκουράζει τους μύες του προσώπου ώστε να φαίνεται πιο ήρεμο και πιο νεανικό. Μειώνει τις ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης βοηθώντας στην μείωση της ψυχολογικής έντασης και του στρες. Από την άλλη, τονώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα ενώ ενεργοποιεί την λεμφική κυκλοφορία έτσι ώστε να αποβάλλονται οι τοξίνες από την επιδερμίδα.

Το μασάζ προσώπου βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος έτσι ώστε το πρόσωπο να οξυγονώνεται και να τρέφεται καλύτερα. Τέλος, θεραπεύει τους πονοκεφάλους, την κούραση των ματιών και δημιουργεί ψυχική ανάταση και θετική διάθεση! Είναι σίγουρο ότι θα σε κάνει να νιώσεις υπέροχα και αυτόματα θα φανεί το αποτέλεσμα στο πρόσωπο σου!

Κάνοντας μασάζ προσώπου θα μάθεις και διάφορες τεχνικές για να απλώσεις την ενυδατική σου κρέμα ημέρας αλλά πως να κάνεις και ένα σωστό βαθύ καθαρισμό! Ακόμη, μαζί θα ανακαλύψουμε νέες τεχνικές και χώρους ευεξίας και ομορφιάς!

Το θεραπευτικό μασάζ μπορεί να ανακουφίσει και σταδιακά να θεραπεύσει αρκετές ασθένειες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος και προέρχονται από το άγχος, την καθιστική ζωή, την έλλειψη άσκησης και οι οποίες σταδιακά προσβάλλουν τον αυχένα, την μέση, την πλάτη και άλλες περιοχές του σώματος μας.

Σε ενήλικες, το θεραπευτικό μασάζ έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, μειώνει την αρτηριακή πίεση, και αυξάνει τις θετικές ιδιότητες του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος. Το ολιστικό θεραπευτικό μασάζ από την άλλη είναι μια εμπειρία αναζωογόνησης των κυττάρων και ολόκληρου του οργανισμού που δίνει θεραπευτικά ερεθίσματα σε όλα τα ενεργειακά κέντρα του σώματος.

Πρόκειται για μια μέθοδο που προσεγγίζει – μέσω της μάλαξης- το άτομο σαν ολότητα, αποτελούμενη από σώμα, ψυχή και πνεύμα. Μασάζ – μάλαξη είναι ο χειρισμός των επιφανειακών και βαθύτερων μυικών ιστών καθώς και του συνδετικού ιστού χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές, με σκοπό την ενίσχυση της λειτουργικότητας τους, την υποβοήθηση της διαδικασίας επούλωσης, την μείωση της αντανακλαστικής σύσπασης των μυών, την αναστολή διέγερσης των κινητικών νευρώνων, αλλά κυρίως την προώθηση της χαλάρωσης και ευεξίας και επομένως την ψυχαγωγία.

Το ολιστικό θεραπευτικό μασάζ συμβάλλει αποτελεσματικά στην μείωση του ψυχικού στρες και της πίεσης των νεύρων, καθώς και στην ταχεία ανάρρωση μετά από επεμβάσεις ή τραυματισμούς που έχουν ταλαιπωρήσει τον οργανισμό. Το θεραπευτικό μασάζ θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή του για να μην προκαλέσει πόνο ή χειρότερη ζημιά στο σημείο όπου πρέπει να γίνει η θεραπεία.