Microblading στα φρύδια: πώς γίνεται, πόσο διαρκεί και γιατί να το κάνεις

Τα φρύδια είναι από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, αφού δίνουν χαρακτήρα και βάθος στο βλέμμα και πλαισιώνουν το πρόσωπο. Και αυτός είναι ίσως ο λόγος που θέλουμε τόσο πολύ τα φρύδια μας να είναι on fleek “on fleek”, χωρίς να χρειάζεται να τα φτιάχνουμε κάθε πρωί. Ευτυχώς, υπάρχει το microblading, μια θεραπεία που χαρίζει τέλεια φρύδια με φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί. Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ομορφιάς τα τελευταία χρόνια. Αρκεί να σου πούμε ότι μόνο στο Instagram, το hashtag #microblading δίνει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αποτελέσματα!

Καθόλου άσχημα αν σκεφτείς ότι αυτή η τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ φρυδιών έκανε την εμφάνισή της μόλις πριν από μερικά χρόνια, αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αντικατέστησε την πιο κλασική τεχνική, το τατουάζ φρυδιών. Τι είναι όμως το microblading και πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα; Έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν το δοκιμάσεις.

Microblading στα φρύδια: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Διαφορά μεταξύ microblading και τατουάζ φρυδιών

Πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικές τεχνικές. Από τη μία, το τατουάζ γεμίζει πλήρως το σχήμα των φρυδιών με χρώμα, έχει μεγαλύτερη διάρκεια αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρα λιγότερο φυσικό. Με το microblading, από την άλλη, μπορείς να αναδημιουργήσεις μεμονωμένες τρίχες μία προς μία, αντιγράφοντας τη μορφή και την κατεύθυνση των δικών σου φρυδιών. Η διάρκεια μπορεί να είναι μικρότερη αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά φυσικό και ρεαλιστικό.

Τι είναι το microblading;

Πρόκειται για μία τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ αφιερωμένη αποκλειστικά στα φρύδια, η οποία είναι πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Το μυστικό του microblading βρίσκεται στις μικροβελόνες που μπορούν να σχεδιάσουν τις τρίχες των φρυδιών χιλιοστό προς χιλιοστό.

Πώς γίνεται το microblading στα φρύδια;

Αρχικά, η brow expert θα σχεδιάσει τα φρύδια με μολύβι, ώστε να βρείτε το ιδανικό σχήμα για το πρόσωπό σου . Στη συνέχεια καθορίζεται το χρώμα και η ένταση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό. Το χρώμα των φρυδιών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό σου. Ο σκοπός του microblading είναι να πυκνώσει τα φρύδια και να γεμίσει τα αραιά σημεία, σχεδιάζοντας τις τρίχες που λείπουν. Αφού τοποθετηθεί αναισθητική κρέμα στην περιοχή, η brow expert χρησιμοποιεί ένα ειδικό στυλό με μικρές βελόνες εμποτισμένες με την επιλεγμένη χρωστική ουσία και, με μικροτομές, σχεδιάζει τις τρίχες, γεμίζοντας τα κενά στα φρύδια. Για την πραγματοποίηση της θεραπείας απαιτούνται δύο συνεδρίες, μία βασική και μία επαναληπτική.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Η διάρκεια του αποτελέσματος ποικίλλει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο τύπος δέρματος ή το χρώμα που χρησιμοποιείται. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι το αποτέλεσμα του microblading στα φρύδια διαρκεί από 9 έως 12 μήνες.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται το microblading;

Δεδομένου ότι η τεχνική περιλαμβάνει μικροτομές στο δέρμα, επομένως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε άτομα με προβλήματα πήξης και υπέρταση. Επίσης δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού ή αν έχεις κάνει ενέσεις Botox τις 30 ημέρες πριν από τη διαδικασία. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα επεμβατική ως θεραπεία, δεν προτείνεται σε πολύ ευαίσθητα δέρματα που επηρεάζονται από ατοπική δερματίτιδα, ψωρίαση, ροδόχρου ακμή και έκζεμα. Επίσης, το αποτέλεσμα ίσως έχει μικρότερη διάρκεια σε λιπαρό δέρμα με ρύπους, καθώς οι φραγμένοι πόροι θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επούλωση. Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με έναν δερματολόγο για την καλύτερη προετοιμασία του δέρματος πριν τη θεραπεία.

Είναι επιβλαβές το microblading για τα φρύδια και το δέρμα;

Ακούγοντας για μικροβελόνες, πιθανότατα αναρωτιέσαι αν η θεραπεία είναι επώδυνη. Η απάντηση είναι όχι. Ο πόνος είναι παρόμοιος με το τσιμπιδάκι, αλλά λίγο πιο δυνατός, σαν αντί για μια τρίχα να τραβούσες τρεις με μια κίνηση. Επίσης, πριν τη θεραπεία, θα σου βάλουν αναισθητική κρέμα για να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο υποφερτή.

Ποιο είναι το κόστος της τεχνικής;

Γενικά, οι τιμές για microblading φρυδιών ξεκινούν από 150€ και μπορούν να φτάσουν μέχρι 300-400€. Σημαντικό ρόλο στο τελικό κόστος έχει το κέντρο αισθητικής όπου διεξάγεται η θεραπεία.

Do’s & don’ts πριν και μετά τη θεραπεία

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για πριν και μετά το microblading, που θα παρατείνουν το αποτέλεσμα:

  • Μη βγάζεις τα φρύδια σου για μερικές εβδομάδες πριν από τη συνεδρία. Αυτό θα ενισχύσει την ανάπτυξη των τριχών, αξιοποιώντας στο έπακρο τη φυσική τους βάση.
  • Μην έρχεσαι σε επαφή με το νερό για τουλάχιστον 48 ώρες μετά τη θεραπεία.
  • Απόφυγε το ξύσιμο ή το τρίψιμο της περιοχής, το μακιγιάζ, την έκθεση στον ήλιο ή τις ακτίνες UV.
  • Απόφυγε το γυμναστήριο, τη σάουνα, το χαμάμ, τα λουτρά με θαλασσινό νερό ή τις πισίνες.

Θέλεις να το δοκιμάσεις; Με την Uala, κάνεις online κράτηση στα αγαπημένα σου ινστιτούτα ομορφιάς. Ανακάλυψε τα καλύτερα καταστήματα στην περιοχή σου!