Βρήκαμε το μυστικό για πλούσιες βλεφαρίδες και πυκνά φρύδια!

Οι βλεφαρίδες είναι αδιαμφησβήτητα ένα από τα κύρια στοιχεία που αναδεικνύουν το βλέμμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Εξίσου σημαντική είναι και η εμφάνιση των φρυδιών μας, που χαρακτηρίζονται από πολλούς ως «κορνίζα» του προσώπου μας. Το όνειρο κάθε γυναίκας, επομένως, είναι να αποκτήσει μακριές, πλούσιες βλεφαρίδες και πυκνά φρύδια.

Σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει αρκετά προϊόντα μακιγιάζ, όπως μάσκαρα, σκιές, τζελ για να πετύχεις το απόλυτο βλέμμα. Επίσης, τα τελευταία χρόνια προσφέρονται όλο και περισσότερες σχετικές υπηρεσίες περιποίησης, όπως τοποθέτηση τεχνητών βλεφαρίδων (extensions), βαφή χέννα, ημιμόνιμο μακιγιάζ ή τατουάζ φρυδιών. Ωστόσο, ακόμη και αυτά δεν έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν υγιείς βάσεις.

Το μυστικό για πλούσιες βλεφαρίδες και πυκνά φρύδια

Αν ονερεύεσαι πλούσιες βλεφαρίδες και πυκνά φρύδια, θα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο για την φροντίδα τους. Στο ίντερνετ θα βρεις πολλές DIY μεθόδους για περιποίηση στο σπίτι, ωστόσο η χρήση μιας φαρμακευτικής φόρμουλας θα φέρει σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα. Η δική μας πρόταση είναι η Αγωγή Ενδυνάμωσης Eyelash & Eyebrow Treatment της Foltène PHARMA, ειδικά σχεδιασμένη για εύθραυστες βλεφαρίδες και φρύδια. Η Αλεξάνδρα Θεοφίλου, Product Trainer της Γερολυμάτος International, μας έδωσε χρήσιμα tips για σωστή φροντίδα φρυδιών και βλεφαρίδων, με τη χρήση της εξειδικευμένης θεραπείας.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία της τρίχας στις βλεφαρίδες μας;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ενδέχεται να επιβαρύνουν την υγεία των βλεφαρίδων. Το άγχος, η κακή διατροφή, καθώς και ορμονικές διαταραχές προκαλούν οξειδωτικό στρες. Παράλληλα, το λάθος μακιγιάζ και ντεμακιγιάζ, η λανθασμένη τοποθέτηση τεχνητών βλεφαρίδων, αλλά και το blue light προκαλούν το λεγόμενο εξωτερικό στρες. Και τέλος, ας μην ξεχνάμε το γήρας!

Τι είναι το blue light και ποια η επίδραση του στις βλεφαρίδες και στα φρύδια μας;

Πρόκειται για το τεχνητό φως που εκπέμπουν οι ψηφιακές συσκευές όπως κινητά, tablets και οθόνες υπολογιστών. Αυτό το φως διεισδύει πολύ πιο βαθιά στις στιβάδες του δέρματος από τις ακτινοβολίες UVA / UVB & προκαλεί φθορά στα μάτια μας, πρόωρη γήρανση του δέρματος, και κατ’ επέκταση, πρόωρη γήρανση και πτώση των βλεφαρίδων και των φρύδιων μας.

Διανύουμε, χωρίς αμφιβολία, μία από τις πιο περίεργες περιόδους. Προσπαθώντας να διατηρήσουμε την καθημερινότητα μας μέσω της τηλεργασίας και της τηλεπικοινωνίας, περνάμε περισσότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες. Το γεγονός αυτό αυξάνει τον χρόνο έκθεσης στο blue light.

Το αποτέλεσμα; Οι βλεφαρίδες και τα φρύδια μας γίνονται πιο εύθραυστα, λεπταίνουν και αποχρωματίζονται. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις, σπάνε και τελικά πέφτουν.

Η αγωγή της Foltène PHARMA δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας για τις βλεφαρίδες και τα φρύδια, χάρη στο συστατικό DN- Age. Πρόκειται για ένα συστατικό φυσικής προέλευσης χωρίς παρενέργειες, που προστατεύει τον θύλακα της τρίχας από το περιβαλλοντικό και το οξειδωτικό στρες, την ακτινοβολία UV, καθώς και την πρόωρη γήρανση και φωτογήρανση.

Γερνάνε, δηλαδή, οι βλεφαρίδες και τα φρύδια;

Βεβαίως! Η αντιστροφή μέτρηση για το δέρμα μας ξεκινάει από πολύ νωρίς. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα μας από μικρή ηλικία για να καθυστερήσουμε τη διαδικασία της γήρανσης. Συχνά παραβλέπουμε, όμως, ότι στο δέρμα μας υπάρχει και ο θύλακας της τρίχας, που επίσης γερνάει, με αποτέλεσμα να μην τρέφεται και να ενυδατώνεται σωστά. Έτσι, η τρίχα γίνεται πιο λεπτή, σπάει και τελικά πέφτει. Αυτό ισχύει τόσο για τα μαλλιά, όσο και για τα φρύδια και τις βλεφαρίδες μας.

Είναι, λοιπόν, στο χέρι μας να επιβραδύνουμε την διαδικασία της γήρανσης, με τον κατάλληλο χειρισμό (σωστή διατροφή, άσκηση και εξειδικευμένα προϊόντα).

Το καλοκαίρι πολλές γυναίκες επιλέγουν τα extensions βλεφαρίδων για αψεγάδιαστο βλέμμα. Πώς βοηθάει η αγωγή της Foltène πριν και μετά την τεχνική αυτή;

Η θεραπεία ενδυνάμωσης της Foltène αποτελεί ιδανική λύση και θεραπεία πριν ή και μετά από χρήση τεχνητών βλεφαρίδων. Συγκεκριμένα, ενδυναμώνει τις φυσικές βλεφαρίδες για να τοποθετηθούν στη συνέχεια τα extenions, ενώ μετά την αφαίρεση χαρίζει ενυδάτωση στις φυσικές βλεφαρίδες.  

Πώς μπορεί η Foltène Eyelash & Eyebrow Treatment να μας χαρίσει πλούσιες βλεφαρίδες και πυκνά φρύδια;

Η νέα σύνθεση της θεραπείας έρχεται να μας δώσει 23% πιο πυκνές, 9% πιο μακριές, 93% πιο υγιείς και 87% πιο πλούσιες βλεφαρίδες και φρύδια. Παράγεται στην Ιταλία από τη Foltene PHARMA, μια εταιρία με 75 χρόνια εμπειρία στην αποτελεσματική καταπολέμηση της τριχόπτωσης, ανήκει στην ελληνική εταιρεία Γερολυμάτος International και εξάγεται σε πάνω από 30 χώρες παγκοσμίως.

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται βοηθούν στην φυσική ανάπτυξη της τρίχας χωρίς παρενέργειες και με ισχυρή προληπτική και αντιγηραντική δράση. Μάλιστα, τα πρώτα προϊόντα της Foltène που έγιναν γνωστά είναι οι εξειδικευμένες αγωγές κατά της τριχόπτωσης.

Η θεραπεία είναι κατάλληλη για όλες τις βλεφαρίδες και φρύδια;

Φυσικά! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από άτομα με πολύ ευαίσθητα μάτια. Είναι οφθαλμολογικά & δερματολογικά ελεγμένη, δεν ερεθίζει τα μάτια και είναι κατάλληλη ακόμα και για χρήστες φακών επαφής.
Δεν περιέχει Parabens, σιλικόνες, αλκοόλες και παραφινέλαια.

Μπορεί να εφαρμοστεί πριν από τη μάσκαρα;

Αν και η Foltène Eyelash & Eyebrow Treatment δεν έχει δράση primer, είναι συμβατή με όλα τα προϊόντα μάσκαρα και δεν προκαλεί παρενέργειες! Επειδή, όμως, εφαρμόζεται σε μη βαμμένες βλεφαρίδες, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα ντεμακιγιάζ αποκλειστικά για την περιοχή των ματιών.

Σε πόσο καιρό θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα στις βλεφαρίδες και τα φρύδια μας;

Οι κλινικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί έδειξαν ορατά αποτελέσματα μέσα σε 56 ημέρες. Με συστηματική χρήση, βλέπεις τη διαφορά από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες!

Τέλος, μην ξεχνάς ότι οι πυκνές βλεφαρίδες και τα πλούσια φρύδια δεν είναι μόνο θέμα ομορφιάς, αλλά και υγείας! Όπως ακριβώς φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, εξίσου απαραίτητο είναι να εντάξουμε στην beauty routine μας την περιποίηση φρυδιών και βλεφαρίδων.