Ποιο μουστάκι σου ταιριάζει; 6 προτάσεις για να δείξεις στον κομμωτή σου

Για πολλούς, το μουστάκι είναι τέχνη. Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που ένας μεγάλος αριθμός ανδρών αποφασίζει να συμμετάσχει στο κίνημα No-Shave November, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο και την πρόληψη. Μπήκες στον πειρασμό -ή έχεις ήδη αποφασίσει- να αφήσεις μουστάκι και αναρωτιέσαι ποιο είναι φτιαγμένο για εσένα; Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε έμπνευση και ιδέες!

Η Uala παρουσιάζει το Moustache Style Guide. Διάλεξε το αγαπημένο σου για την επόμενη επίσκεψη στο αγαπημένο σου barber shop!

Chevron μουστάκι

1. Μουστάκι Chevron

Σε σχήμα ανεστραμμένου V, το chevron μουστάκι είναι παχύ και φαρδύ. Προεξέχει ελαφρώς από τη γραμμή του άνω χείλους, οπότε απαιτεί τακτική περιποίηση και καθαρισμό. Το ειδικό ψαλίδι μουστακιού -και ο κομμωτής σου- θα είναι οι καλύτεροί σου σύμμαχοι!

2. Pencil moustache

Το πιο εκλεπτυσμένο από όλα, το μουστάκι αυτό ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές τη δεκαετία του 1940. Ακολουθώντας τη γραμμή του άνω χείλους, είναι πολύ λεπτό και σχεδόν ίσιο. Απαιτείται η μαεστρία ενός επαγγελματία κομμωτή για να πετύχει αυτό το άψογο gentleman look.

Dali μουστάκι

3. Μουστάκι Dali

Αν και δεν το βλέπουμε πια σε κανέναν, το μουστάκι του διάσημου σουρεαλιστή ζωγράφου είναι σχεδόν τόσο γνωστό όσο και οι πίνακές του. Λεπτό και πολύ μακρύ, έχει την ιδιαιτερότητα να ανεβαίνει πολύ ψηλά στις άκρες. Για αυτό, το χτένισμα με κερί θα είναι απαραίτητο κάθε πρωί για να πετύχεις τη χαρακτηριστική καμπύλη.

4. Handlebar moustache

Και εδώ, το κερί είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο. Αυτό το σχήμα τιμονιού ποδηλάτου είναι παχύ και θαμνώδες, ενώ στις άκρες λεπταίνει και αποκτά μια ελαφρώς ανοδική κίνηση. Θα χρειαστεί να το χτενίζεις τακτικά, αλλά σίγουρα δίνει έναν εκλεπτυσμένο αέρα σε κάθε look.

Μουστάκι πέταλο

5. Μουστάκι σε σχήμα πετάλου

Το γεμάτο αυτό μουστάκι πλαισιώνει το στόμα μέχρι το κάτω μέρος του πηγουνιού. Έχει το πλεονέκτημα να τονίζει το σχήμα της γνάθου και του πηγουνιού. Η συμβουλή μας: δοκίμασε το με μια γενειάδα goatee!

6. Brush moustache

Όπως το pencil moustache, έτσι και αυτό το μουστάκι είναι ελαφρώς πιο παχύ στη μέση και λεπταίνει σταδιακά στα πλάγια. Επίσης, μπορείς να κάνεις τις άκρες ελαφρώς κυρτές προς τα κάτω για ένα πιο σοφιστικέ look.

Με την Uala, μπορείς να κλείσεις online ραντεβού – απλά, γρήγορα και όλα σε χρόνο μηδέν. Ανακάλυψε τα καλύτερα barber shops κοντά σου!